vrijdag 31 oktober 2014

Gewoon een ander sentimentje

Dag bloggertjes! Tweemaal dezelfde kaart maar gewoon een ander sentimentje erbij gedaan. Sommige onder jullie zullen het kaartmodelletje wel herkennen. Het is hetzelfde modelletje dat we maakten in het atelier van september-oktober bij Elke. Ik vond het toen al zo leuk en apart dat ik het nog maar eens gebruikte voor deze kerstkaarten. Ook het stempeltje vind je bij Elke en ook de leuke snijmalletjes van Die-Namics die ervoor zorgen dat dit kaartje minder tijd vraagt dan je denkt.
In het stempelsetje zitten verschillende sentimentjes en ik koos voor deze. Het kleurwerk deed ik met de Copics en de Flexmarkers. Rode tinten vind ik één van de moeilijkste om te doen met deze stiften, maar ik ben een gelukkig mens want ik ben tevreden over mezelf (goed gevoel is dat hoor!!)
Het kleuren vergt de meeste tijd maar hoe meer je het doet, hoe beter het lukt...en ik kan het weten hoor! ;-)
Laat maar weten wat jullie ervan vinden!?
Liefs
Christine

donderdag 30 oktober 2014

Jingle Bells!

Hallo! Dit schattige stempeltje van Wild Rose Studio kocht ik vorig jaar maar ik heb het nu pas voor het eerst gebruikt. Ik kleurde het in met de Copics en gaf hier en daar nog een extraatje met de Derwentpotloden. De muzieknootjes op de achtergrond vond ik goed passen bij het sentimentje.
Liefs
Christine

dinsdag 28 oktober 2014

Kerstvogels

Dag iedereen! Met dit vogeltje blijven we in de kerstsfeer. De afdrukjes kreeg ik van mijn knutselmaatje, Mimi. Zij is altijd zo vriendelijk om haar spullen en ideeen met mij te delen. Lief hé?!
Het afdrukje is ingekleurd met de copics en met de Derwentpotloden heb ik nog wat extra accent aangebracht. Het sentimentje is een klassieker en kocht ik bij Elke.
Hier in een andere lay-out en met een strikje erbij.
Natuurlijk weet ik graag wat jullie ervan vinden!
Liefs
Christine

zondag 26 oktober 2014

Wintermoments

Hallo! Wat is het nu al vroeg donker door de uursverandering, ideaal dus om een beetje met ons computertje te spelen of om nog wat te freubelen. Dit kaartje heb ik gisteren gemaakt, de stempel is er ééntje van vorig jaar maar nog altijd één van mijn favorietjes. Ik heb de stempelstiften gebruikt en eens afgedrukt op copicmarkerpapier. En dat lukt goed, wel een beetje meer droogtijd nodig maar wel een goed resultaat!
Ik ben van plan om nog een serie met deze stempel te maken, dus ik hoop jullie gauw nog wat te kunnen laten zien.
Liefs
Christine

donderdag 23 oktober 2014

Leuke spulletjes voor weinig geld!

Dag knutselmaatjes! Vandaag liep ik op een drafje binnen in de Wibra en ik denk dat wij, knutselaars, een speciaal oog hebben om spulletjes te zien die we op onze kaarten kunnen gebruiken. Ik zag deze zilverkleurige, houten letters en meteen dacht ik : hier kan ik wel wat mee!!
Deze namiddag nog snel deze kaartjes gemaakt. Ik spoot met de Mini-Mister wat Distress-inkt op de witte cardstock en kleefde daar de letters op. De kerstmutsjes zijn splitpennetjes en vond ik er wel leuk bij staan. Als extraatje nog een fijn, rood lintje.
Hier in de traditionele kerstkleuren : rood en groen.
I
En dit is een bruin met rode versie. Ik maakte er meteen 6 stuks van. Er zaten 6 stuks in een pakje voor 0,79 eurocent. Weinig geld, snel klaar en een leuk resultaat...wat wil ik nog meer?
Liefs
Christine

woensdag 22 oktober 2014

Met Perect Pearls

Hallo! De volgende kerstkaart is er en weer ééntje in cas-stijl. De stempel drukte ik af met Versamark en ik liet hem glanzen door er Perfect Pearls op te doen. Op het grijze papier komt dit heel mooi tot zijn recht. De randjes heb ik lichtjes aangezet met witte inkt. Nog een paar kleefpareltjes erop en een bijpassend lintje en zo heb ik er weer ééntje bij!
Liefs
Christine

maandag 20 oktober 2014

Een geweldig nieuwjaar!

Dag iedereen! Hier is de volgende kerstkaart al! Weer een eenvoudig kaartje in bruin en rood. De ijsster is in vilt en had ik al een paar jaar liggen. Ik kocht eens zo'n zakje (weet niet meer waar?) en nu pas voor het eerst gebruikt. Op den duur heb je zoveel spullen dat je soms niet meer weet wat je bezit (bloos). Net zoals gisteren ook op deze kaart het labeltje gebruikt.
Liefs
Christine

zondag 19 oktober 2014

Het startschot is gegeven!

Dag bloggertjes! Het startschot is gegeven, hier ben ik met mijn eerste kerstkaart voor dit jaar en ik denk dat er nog wel wat zullen volgen. Ieder jaar heb ik een groot aantal kerstkaarten nodig en altijd is het een race om ze op tijd klaar te krijgen. Vandaar dat ik ze meestal heel eenvoudig hou, want ik kan het me niet veroorloven om 3 of 4 uur aan één kaartje te werken.
De wantjes zijn ingekleurd met Derwentpotloden en dan aangezet met Glossy Accents. Alle gebruikte spulletjes had ik nog in voorraad.
Liefs
Christine

dinsdag 14 oktober 2014

Lieve vogeltjes

Dag bloggenootjes! Ik wil iedereen van harte bedanken voor de leuke reacties op mijn vorige post. Het is altijd keileuk om complimentjes te krijgen en als het dan over je kleinkind gaat, ben je als oma supertrots natuurlijk!
Vandaag een kaartje met een stempelafdrukje waarvan dat het alweer een tijdje geleden was dat ik het had gebruikt. Het is ingekleurd met de Derwentpotloden. Verder heeft dit niet zoveel uitleg nodig denk ik. Bewust geen sentimentje erop gedaan, dan kan je er nog vele kanten mee op.
Liefs
Christine

vrijdag 10 oktober 2014

Een dank u-kaartje en de beloofde foto's van Nimke!

Hallo allemaal! Het is alweer een paar dagen geleden dat ik nog iets op mijn blogje plaatste, de hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen.
Deze 2 kaartjes zijn bijna gelijk, alleen de kleuren van de speldjes en de knoopjes verschillen. Het was op vraag van een collega dat ik dit maakte en ik was tevreden met het resultaat vandaar dat ik er meteen nog ééntje bijmaakte. Tekstje maakte ik met de computer en heb ik verknipt in 3 stukjes die ik matte op donkerbruine cardstock.
 En zoals beloofd zijn hier de foto's van ons kleindochtertje, Nimke, met het vestje dat ik jullie liet zien in mijn vorige blogpost. Niet makkelijk om zo'n ukje van 8 maanden te fotograferen want ze zit geen 2 seconden stil! Maar dit zijn ze dus geworden!! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Veel liefs
Christine

zondag 5 oktober 2014

Gemaakt voor Nimke

Hallo iedereen! Deze cache-coeur (zo noemen wij dit) werkte ik deze namiddag af. Het is een modelletje van Phildar en ik breide het voor ons kleindochtertje Nimke. Ik breide voor de leeftijd van 1jaar. Nimke is nu 8 maand, dus ik denk dat dit deze winter wel van pas zou kunnen komen. Het is gebreid met fijn, pluizig garen in dubbele draad (een draadje roze en een draadje ecru)
Op deze foto kunnen jullie de kleur wat beter zien. Misschien later nog eens foto als Nimke het draagt!
Geen kaartje dus deze keer, Breien doe ik al sinds mijn tienerjaren. Ik was zelfs verslaafd aan mijn breiwerk in die tijd. De laatste jaren is het wat verminderd maar toch kan ik het nog altijd niet  missen en nu met Nimke is het superleuk om zo van die kleine spulletjes te kunnen maken!
Liefs
Christine

zaterdag 4 oktober 2014

Met alcoholinkt

Dag bloggertjes! Vandaag was het onze huwelijksverjaardag en dit kaartje gaf ik aan mijn man. We zijn 29 jaar getrouwd en daar hoort dan weer een kaartje bij! Achtergrond heb ik gemaakt met alcoholinkt en daar dan met een pippetje een paar druppels ontsmettingsalcohol erop laten vallen. Dan gestempeld en geembost en  dit  gemat op goudkleurig papier. Mijn man was er tevreden mee en daar deed ik het voor he!
Liefs
Christine

woensdag 1 oktober 2014

Nummer drie

Dag bloggertjes! Een derde kaartje met een afdrukje uit dezelfde stempelreeks als de vorige (Penny Black). Deze keer een condoleancekaartje. Het afdrukje is gestempeld met Versamark en geembost met wit embossingpoeder. De randjes gaf ik een veegje witte inkt. Het sentimentje en al de andere materialen die ik gebruikte, vind je bij Elke.
Liefs
Christine